Kakitangan

Kakitangan

Kami telah menyenaraikan semua perkara yang mampu membantu anda mendapatkan informasi penting mengikut pilihan anda. Sila buat pilihan pada mana-mana topik untuk memaparkan sub-kandungan untuk mula meneroka portal ini. Sekiranya anda mempunyai sebarang masalah atau pertanyaan mengenai portal ini, sila hubungi kami di sini.

address book
Saya ingin muat turun direktori atau penerbitan terkini Jabatan Perhutanan Sabah
new
Saya kakitangan baru Jabatan Perhutanan Sabah. Apa yang perlu saya tahu?
id card
Saya ingin membuat permohonan cuti atau memeriksa slip gaji dalam talian  
user comment
Saya ingin mengesahkan atau menanyakan sesuatu berkenaan sesuatu isu atau perkara
on-leave
Siapa yang sedang bercuti di Jabatan pada hari ini
(Intranet Sahaja)
airplane
Saya ingin membuat tempahan tiket penerbangan untuk perjalanan saya
Forms
Saya ingin muat turun borang digital ke peranti saya
location
Alamat dan maklumat perhubungan Pejabat Perhutanan Daerah
online-banking
Saya ingin membuat transaksi perbankan dalam talian

Makluman dan Kemaskini
Kami telah mengklasifikasikan makluman dan kemaskini kepada VAU (Sangat Aktif Dikemaskini atau "Very Actively Updated") dan PAU (Berkala Ditambah/Dikemaskini atau "Periodically Added/Updated"). Kemaskini akan dihantar ke arkib portal apabila tamat tempoh.

Very Actively Updated

Periodically Added/Updated

Single Sign On dan Intranet
Pautan-pautan ini merupakan pautan akses kepada aplikasi kakitangan kerajaan negeri. Pautan Intranet merupakan pautan yang hanya boleh diakses melalui jaringan Intranet Sabah.gov sementara Single Sign On (SSO) membolehkan anda mengakses sebahagian aplikasi yang terdapat pada Intranet seperti E-Slip Gaji, E-Cuti dan SM2 melalui pelbagai jaringan data.

Intranet

Single Sign On (SSO)

 

Akses Pantas
Semua pautan ini disediakan untuk memudahkan pengguna dan tidak tidak mewakili sokongan atau pengesahan oleh JPS terhadap mana-mana isu komersial atau peribadi, produk atau perkhidmatan. Sila ambil perhatian bahawa polisi privasi laman yang dipautkan mungkin berbeza daripada portal ini.

Tempahan Tiket Penerbangan


MAS AirAsia MASwings Firefly Malindo Rayani Flymojo
Malaysia Airlines AirAsia MASwings FireFly Malindo Air Rayani Air Flymojo

Perbankan Dalam Talian


BankIslam Maybank CIMB BSN Alliance RHB Affin
Bank Islam Maybank CIMB BSN Alliance Bank RHB Bank Affin Bank
Statistik dan Pencapaian Pematuhan
Perkataan sahaja tidak mewakili kemajuan atau kualiti perkhidmatan. Oleh yang demikian, statistik dan pencapaian pematuhan adalah salah satu daripada kunci untuk memastikan kami meningkatkan kualiti dan bertambah baik dalam sesuatu.

Pencapaian Pematuhan

Statistik


Bank Pengetahuan

Sekiranya anda kakitangan baru atau ingin mendapatkan maklumat terkini mengenai kemajuan jabatan ini, topik-topik ini merupakan permulaan yang baik untuk mengetahui pencapaian yang telah kami lakukan di Jabatan Perhutanan Sabah.

Polisi Kami

Pengurusan Hutan Mampan (SFM)

Konservasi & Pendidikan


Perkhidmatan Online
Untuk memastikan respon yang efisyen dan pantas, kami telah menggunakan kebolehan digital portal ini sesuai dengan aspirasi kami untuk menjadi yang terbaik dalam pelbagai aspek. Anda boleh menghantar kepada kami pertanyaan, komen, cadangan, rating atau aduan kepada kami secara dalam talian (online).

Pertanyaan, Komen atau Cadangan

E-Pertanyaan adalah aplikasi online untuk menangani pertanyaan, komen atau cadangan dalaman atau orang awam.

Aduan

Aplikasi online ini membolehkan anda menghantar aduan secara terus kepada kami yang akan ditangani dengan penuh perhatian. 

E-Rating

E-Rating adalah aplikasi online untuk orang awam atau kakitangan dalaman untuk menyuarakan pendapat mereka mengenai perkhidmatan atau pejabat-pejabat Jabatan ini. Maklumbalas (rating) ini akan digunakan untuk meningkatkan kualiti perkhidmatan kami di masa yang mendatang.
Penerbitan

Penerbitan Berkala

Kerap Dikemaskini